Sărbătoarea Botezului Domnului la Parohia Românaşi

La Praznicul Botezului Domnului, Preasfinţitul Părinte Petroniu, Episcopul Sălajului s-a aflat în mijlocul credincioşilor Parohiei Românaşi din Protopopiatul Zalău, informează site-ul episcopiasalajului.ro.

La finalul Sfintei Liturghii Preasfinţia Sa a săvârşit Sfinţirea cea mare a apei, i-a binecuvântat pe credincioşi prin stropirea cu apa sfinţită şi a tâlcuit în cuvântul de învăţătură semnificaţia sărbătorii Botezului Domnului, subliniind efectele binefăcătoare ale Aghiasmei Mari atât asupra oamenilor, cât şi a mediului în care aceştia trăiesc.

Prezenţa Preasfinţitului Părinte Episcop Petroniu în această parohie, la ceas de mare sărbătoare, este şi un semn al preocupării pe care Preasfinţia Sa o are în Anul Omagial al Sfântului Maslu şi al îngrijirii bolnavilor pentru încurajarea dezvoltării serviciilor sociale ale bisericii. În Parohia Românaşi se desfăşoară o intensă activitate socială, aici existând un serviciu de îngrijire la domiciliu a persoanelor vârstnice având un număr de 20 de beneficiari şi un mare complex de asistenţă socială în fază avansată de construcţie. Parohia este una dintre cele mai vechi din această zonă, un adevărat punct de rezistenţă a ortodoxiei. Aici a funcţionat până în anul 1948 singurul protopopiat ortodox din arealul judeţului Sălaj de azi.