Centrul Rezidential pentru Persoane Varstnice

Episcopia Sălajului, Parohia Ortodoxă Românași și Asociația „Filantropia Largiana” au deschis Centrul Rezidențial pentru Persoane Vârstnice din cadrul Centrului de Servicii Sociale „Sfântul Gheorghe” Românași.

Centrul asigură, la cele mai înalte standarde din domeniu, condiţiile corespunzătoare de găzduire, hrană, îngrijiri medicale, recuperare şi readaptare, activităţi de ergoterapie şi de petrecere a timpului liber, asistenţă socială, psihologică și spirituală.

Centrul Rezidențial pentru Persoane Vârstnice din cadrul Centrului de Servicii Sociale „Sfântul Gheorghe” este situat în localitatea Românași, județul Sălaj, pe drumul E81, într-un cadru natural deosebit, în vecinătatea unei păduri de pin, pe o proprietate extrem de generoasă care măsoară aproximativ 5 ha. Perimetrul este împrejmuit și supravegheat video, astfel încât beneficiarii se bucură de intimitate, protecție și supraveghere permanente.
Sunt puse la dispoziția beneficiarilor un număr de 35 de camere, majoritatea cu un singur pat sau cu maxim două paturi, mobilate modern, în conformitate cu nevoile persoanelor vârstnice; grupuri sociale pentru fiecare cameră, complet echipate și adaptate nevoilor specifice; bucătărie și sală de mese utilate la cele mai înalte standarde; sală multifuncțională pentru petrecerea timpului liber și pentru activități recreative; bibliotecă, un fond de carte variat și sală de lectură; cabinete de consultații medicale; săli de tratament; sală de gimnastică; spațiu pentru primirea vizitatorilor; spații pentru ergoterapie și o capelă. De asemenea, Centrul oferă posibilitatea desfășurării de plimbări și activități în aer liber, în spații amenajate corespunzător, ușor accesibile și supravegheate în permanență.
Centrul beneficiază de sisteme moderne de control al accesului, de apelare din cameră a infirmierei sau a asistentei medicale, de semnalizare a incendiilor. Se asigură acces nerestricționat la servicii de televiziune, internet și telefonie.
Personalul de specialitate calificat și dedicat nevoilor persoanelor vârstnice este format din medic, psihologi, psihoterapeuți, preoți, asistent social, asistenți medicali, ergoterapeut, infirmiere, bucătărese, personal administrativ. Prin intermediul contractelor de colaborare sau de voluntariat pot fi asigurate servicii medicale specializate, gimnastică recuperatorie, masaj, fizioterapie, servicii de îngrijire corporală: frizerie, coafor, cosmetică, manichiură și pedichiură.
Centrul de Servicii Sociale „Sfântul Gheorghe”
Loc. Românași, nr. 3A, jud. Sălaj, cod 457280
Tel. 0360/560145, 0360/560146
Mobil: 0745/626563
www.parohia-romanasi.episcopiasalajului.ro
Email: ggardan@yahoo.com
„Cu noi nu ești singur niciodată!”